Trolden Må Blive På Fanø

30. March 2021
Pixabay

Der har i lang tid udspillet sig et både mærkeligt og bizart drama på Fanø. Sagen handler trolden Anker Drømmerfanger, der er lavet af den kendte kunstner Thomas Damsbo. Trolden står lige nu på en bakketop i den nordlige del af Fanø. Nogle har ville af med trolden, imens andre gerne ser, at den bliver, hvilket har været det centrale tema for den konflikt, der altså nu har fået sin foreløbige afslunting.

Et flertal på seks mod fem har i Fanøs byråd nu fastslået, at trolden gerne må blive siddende. Det er V,S,Å og Miljølisten, der har stemt for en ændring af lokalplanen, der gør det muligt for trolden at blive siddende.

Dette er gårdejer Jens Madsen, der er nabo til trolden, imod. Han udtaler følgende:

“Nu er det jo ikke sådan, at vi bare er sure for at være sure. Der er en grund til det. Vi blev ikke hørt i første omgang, da man ville opstille den i et fredet område. Folk går på vores marker, og de private fællesveje, der slides, hvem skal vedligeholde dem? Området er bare ikke beregnet til det”

Trolden blev oprindeligt opstillet med dispensation fra Miljøstyrelsen, og med tilladelse fra både forvandlingen og borgmesteren. Jens Madsen klagede dog allerede dengang.