Skovtårnet I Rønned Er Nomineret Til Europæisk Arkitektpris

22. February 2021
Pixabay

Skovtårnet i Rønned tæt på Haslev blev indstillet til arkitektprisen, Mies van der Rohe-prisen og er nu med i løbet om prisen. 

Mies van der Rohe-prisen er en pris der bliver uddelt på vegne af den europæiske union og Fundació Mies van der Rohe, for at anerkende arkitektur af høj kvalitet og prisen overrækkes hvert andet år. 

Men skovtårnet er ikke det eneste danske arkitekt værk der er blevet indstillet til prisen, det er det nemlig sammen med 12 andre danske byggerier, men også byggerier fra de andre europæiske lande er indstillet og i alt er 449 arkitektbyggerier fra de sidste to år, blevet indstillet til Mies van der Rohe-prisen. 

Der er dog endnu ingen danske byggerier der har været så heldige at vinde den prestigefyldte pris. 

Selve tårnet er blevet tegnet af Effekt arkitekter, som med designet af tårnet udviste stort hensyn til den omgivende natur. 

Skovtårnet er 45 meter højt og går i en spiral der er 360 grader og lavet af egetræ samt cortenstål. 

Ønsker man at tage gåturen ud til skovtårnet og opleve arkitekturen og udsigten derfra selv, så tager turen fra bøgeskoven og op i tårnet omkring 2 timer og er 3,2 km lang og koster 150 kroner per person. 

Du læser artiklen, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet, for at tilgodese avXperten. Hos avXperten shopper du et stort udvalg af gennemsigtigt cover til iPhone varer. Tusind tak for støtten, siger vi.