Ny Gågade Nomineret Til årets Brolæggerpris

30. October 2020
Vinding, Pixabay

Dansk Byggeri har været Danmark rundt for at finde kandidaterne til årets bedst brolægning. Blandt de nominerede finder man Esbjergs spritnye gågade, hvor man har lavet et havbundsmønster i granit. Gågaden er netop blevet indviet og modtager stor ros. 

Det skulle have været den helt store fejring og fest over den flotte, nye gågade-belægning. Desværre gør tidens Covid-19 situation, at det ikke var muligt. Som et lille plaster på såret er projektet dog blevet nomineret til årets Brolægningspris. 

Esbjerg gågade blev også nomineret til prisen tilbage i 2018, hvor den dog gik til belægningen foran Tingbjergs Biblotek & Kulturhus. 

Den nye gågade i Esbjerg har taget intet mindre end seks år og 50 millioner kroner at lave. Som inspiration har man brugt det omkringliggende vadehav, hvor man blandt andet har illustreret de strømribber, der kommer med tidevandet. 

Esbjergs gågade skal konkurrere med det nye byrum i Filmbyen Aarhus, der er blevet omdannet fra et gammelt industrikvarter til et kulturelt frirum med kunst, kultur og sociale aktiviteter. Den sidste konkurrent er perimetersikringen af Amalienborg Slotsplads, der er udført meget æstetisk og diskret. 

Bag projektet finder man landskabsarkitekt Preben Skaarup, der har tegnet projektet. Entreprenørfirmaet Arkil-Stürup har stået for at udføre arbejdet.