Ny Hun-elefant Flytter Ind I Safaripark

22. June 2021
pexels.com

Tirsdag aften flytter elefanten N'yonka ind i Knuthenborgs Zoo, sammen med de allerede fire pensionerede cirkuselefanter. 

N'yonka som er 43 år og kommer fra den svenske Borås Djurpark og har boet der siden hun var et år. Flytningen sker på baggrund af, at hun begyndte at føle sig utryg i blandt parkens elefanttyre og kalve, som udgør størstedelen af flokken i parken. 

"Vi glæder os meget over, at kunne give N'yonka et otium i de mest optimale omgivelser. Det er netop tanken bag elefantlægget at hjælpe elefanter, der ikke passer ind. Vi har et rigtig godt samarbejde med Borås Djurpark i forvejen. De har emget erfaring med elefanter og vi har trukket på deres ekspertise. Vi håber også at N'yonka og Ramboline, som begge er meget opmærksomhedssøgende elefanter, kan finde et godt fællesskab sammen" siger Anita Haupt Holm, der er dyrechef i Knuthenborg Zoo. 

I første omgang kommer N'yonka til Knuthenborg zoo med en dyrepasser fra Borås Djurpark, der skal hjælpe hende med at falde til, da trivsel er vigtigt for nu snart alle frem elefanter i parken. 

De fire nuværende pensionerede elefanter blev købt fri af staten fra et cirkus. Det er Knuthenborgs Zoos primær fokus at skabe et godt sted for de fire elefanter. Passer N'yonka ikke ind med gruppen, risikere hun at blive flyttet til et nyt sted. 

30. March 2021
Der har i lang tid udspillet sig et både mærkeligt og bizart drama på Fanø. Sagen handler trolden Anker Drømmerfanger, der er lavet af den k… Læs mere